Ærlighed og konsekvens

Et af livets store spørgsmål, ærlighed og konsekvens.

Tænker ofte på hvordan livet ville udfolde sig for mange mennesker, hvis ærligheden var en størrelse som vi grundlæggende har større tillid til at omgås. Hvad er konsekvensen af at være ærlig med sine følelser, at turde sige til og fra.

Ja tak og nej tak kan være to små ord som for mange virkelig kræver mod, når de kommer på spil i de nære relationer. Er det okay at sige fra overfor kæresten, forældrene, børnene, vennerne og kollegaerne. Hvem vinder når vi siger ja, når vi i virkeligheden mener nej.

Gevinsten ved at ærligheden er bindemidlet mellem enhver relation, er at det skaber de unikke venskaber og kærligheds relationer, som er langtidsholdbare og bæredygtige.

Det er en stor eksistentiel udfordring for mange som jeg møder i min praksis. Modet til at være ærlig, både indadtil og udadtil.

At anerkende en følelse af mistrivsel i et forhold kan have den konsekvens at et brud med sin partner syntes uundgåeligt. Bodeling af både børn og det materielle er uoverskueligt og derfor klippes der en hæl og hugges en tå for at få det til at fungere.
Ærlighed og konsekvens er her til at tage og føle på. Men kunne konsekvensen egentlig ikke også være at der kommer en energi, nye perspektiver og tillid til at ens partner aktivt vil være medspiller og bidrage til at skabe fornyet energi og kraft til jeres forhold….

Tænk at forspilde den chance, udelukkende fordi modet til at være ærlig svigtede.

Hvem passer man på! sig selv eller dem man holder af.
Kan man, bør man, er det nu okay, det kan jeg ikke tillade mig, han bliver bare ked af det. Og mange andre refleksioner kan have den virkning at god og sund vækst, holdes tilbage og ikke får lov til at spirer.

Der er ikke en formel på sande følelser, dine og mine følelser kan ikke diskuteres som rigtige eller forkerte. Hvad der føles rigtigt for mig, føles måske forkert for dig. Derfor er det vel i grunden vigtigt og helt okay at være ærlig omkring dem..
Hvor vil det være fint og inspirerende hvis der kommer nogle reaktioner omkring dette emne, så hvis du kære læser, har lyst til at kommentere med dine tanker, så skriv meget gerne til mig…..