Parterapi i Holbæk – til når kærligheden har trange kår

Det vigtigste forhold i livet er det forhold vi har til os selv – det næstvigtigste er forholdet til vores partner, hvad end der her er tale om en kæreste eller en ægtefælle. Paradoksalt nok, er vores udvalgte livsledsagere både dem, der kan bringe os allermest glæde og allermest sorg. Når vi har det godt sammen, er vi lykkelige og hverdagen er let, når vi oplever kriser eller udfordrende perioder er vi kede af det og har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen.

Jeg er uddannet psykoterapeut og tilbyder bl.a. parterapi i Holbæk, hvor den ene af mine to klinikker har adresse. I dette indlæg vil jeg dele nogle af de tanker, jeg gør mig om parforhold og hvorfor parterapi ofte kan være den rette løsning, når kærligheden gør ondt.

Hvorfor opstår behovet for parterapi?

Det er min erfaring, at de fleste problemer i et parforhold opstår når parret har været sammen i en lang årrække. Problemerne opstår ikke fordi parret har været sammen i lang tid, men fordi den gode kommunikation og forståelse for hinandens følelser og behov har en tendens til langsomt at visne, hvis den ikke bliver passet og plejet.

Det gode parforhold kommer nemlig ikke bare af sig selv, men kræver en indsats fra begge parter. I min psykoterapeutiske praksis i Holbæk tilbyder jeg parterapi, der har fokus på at genskabe den gode kontakt imellem jer og give jer redskaberne til at kommunikere åbent og respektfuldt.

Når jeg arbejder med parterapi som behandlingsform i mine klinikker i Holbæk og København, har jeg fokus på det respektfulde møde, hvor der er plads til nærvær og ærlighed. Selvfølgelig interesserer jeg mig for, hvorfor og hvordan de problemer I oplever er opstået, men efter min mening giver det mening at fokusere på, hvor I er nu, og frem for alt, hvordan I kan komme videre. Min erfaring siger mig at det ofte skaber endnu flere problemer, hvis man bliver ved med at hænger fast i gamle konflikter og mønstre.

Tre tegn på at I vil have gavn af parterapi i min praksis i Holbæk:

Jeg kan selvfølgelig ikke beskrive, hvordan lige netop jeres forhold skal være, eller ikke skal være, men jeg kan dog videregive nogle af de mest udbredte årsager til at folk vælger at opsøge mig for at modtage parterapi i Holbæk.

  1. Du/I savner nærhed, intimitet og glæde i jeres forhold
  1. Du/I har været ude for en traumatisk oplevelse, der har rystet jer og jeres forhold, fx dødsfald eller utroskab
  1. Du/I ønsker en uvildig professionel, der kan udstyre jer med de rette redskaber til at arbejde på jeres forhold

Har du spørgsmål til indholdet i dette blogindlæg, til mit arbejde generelt, eller ønsker du at bestille tid til en session med parterapi for dig og din partner i Holbæk, er du altid velkommen til at kontakte min praksis, Terapi & Rådgivning v/Psykoterapeut Annemette Skriver MPF, på telefon 30 26 56 44.